У “Черкасиелектротрансі” пояснили, для чого потрібне обстеження пасажиропотоку

У “Черкасиелектротрансі” пояснили, для чого потрібне обстеження пасажиропотоку
в Новини, Суспільство

Із 10 по 13 липня 2018 року на тролейбусах КП»Черкасиелектротранс» планується обстеження пасажиропотоку.

Як зазначають на підприємстві, дослідження пасажирських перевезень міським електричним транспортом здійснюється з метою визначення кількості людей, що фактично перевозяться у конкретний період часу на тролейбусній мережі міста в цілому та на кожному маршруті окремо.

Отримана інформація може використовуватися для оптимізації і удосконалення режимів перевезень (в частині самих маршрутів: скорочення, подовження, об’єднання, закриття діючих та/або організація нових маршрутів), обґрунтування кількості і типу рухомого складу та зміни розкладів руху в залежності від сезонних особливостей перевезень. Крім того, вона дає змогу розрахувати річний обсяг пільгових перевезень – як у цілому, так і за кожним окремим маршрутом.

– Дослідження проводиться з залученням працівників підприємства, представників влади, депутатів та всіх небайдужих мешканців міста, – зазначає очільник КП «Черкасиелектротранс» Петро Кучер.

За його словами, обстеження пасажиропотоку є необхідною умовою ефективного функціонування підприємства і дає можливість ефективно використовувати наявні тролейбуси.

– Колектив підприємства розділяє стурбованість громади міста  щодо дослідження стану пасажирських перевезень на міському електротранспорті за застарілою методикою та відсутності участі в даному процесі спеціалізованих установ, – наголошує Петро Семенович. – Впровадження електронних систем контролю за роботою громадського транспорту, автоматизованої оплати проїзду та обліку пасажирів, диспетчеризація, інформаційне сповіщення пасажирів в салонах тролейбусів та на зупинках дасть можливість не лише підвищити ефективність роботи підприємства, а також підняти рівень пасажирських перевезень на значно вищий рівень. Маємо надію, що депутати Черкаської міської ради реально оцінять роль МЕТ в макроструктурі міста та проявлять відповідні дії до практичного виконання «Програми розвитку міського електротранспорту у м.Черкаси на 2017-2020 роки», ними ж затвердженої, яка передбачає сучасні автоматизовані технології.

Реклама