За 9 місяців Київстар підключив до 4G зв’язку 3177 населених пунктів

За 9 місяців Київстар підключив до 4G зв’язку 3177 населених пунктів
в Новини, Суспільство

На сьогодні мережа швидкісного мобільного Інтернету Київстар працює в 6867 населених пунктах, де проживає понад 29 млн людей. 90%  з цих населених пунктів – у сільській місцевості.

Київстар вже забезпечив можливість користуватись мобільним Інтернетом за технологією LTE на території, де проживає 70% населення України.  Так, у січні-вересні 2019 компанія включила зв’язок 4G у 3177 населених пунктах, це, в основному, села. А загальна кількість населених пунктів із зв’язком 4G вже досягла 6867. Щоб забезпечити населення України швидкісним мобільним Інтернетом, Київстар вже встановив понад 7,5 тисяч базових станцій з 4G, і щотижня збільшує територію мережі.

Олександр Комаров, президент Київстар:

«Ми розвиваємо 4G, щоб нові технології мобільного зв’язку стали доступними для якомога більшої кількості абонентів, особливо у сільський місцевості, де зв’язком Київстар користується 9 мільйонів мешканців. Для нас це соціальне завдання – щоб громадяни України, незалежно від того, де вони живуть, могли навчатись, підвищувати професійні навички, розвивати власний бізнес за допомогою швидкісного мобільного Інтернету».

Обсяги використання мобільного Інтернету в мережі Київстар продовжують зростати. Так, у січні-вересні 2019 абоненти використали більше 450 Петабайтів дата-трафіку, удвічі більше ніж за аналогічний період минулого року. Для прикладу, весь цифровий архів Всесвітньої мережі Інтернету на  2018 рік складав 25 Петабайтів. Цікаво, що абонент мережі 4G у середньому  використовує 6,2 гігабайтів Інтернету на місяць, що вдвічі більше, ніж у мережі 3G.  Загалом, на сьогодні мобільним інтернетом 4G в мережі Київстар вже скористалось понад 7 млн абонентів.

Компанія пов’язує суттєве збільшення обсягів використання Інтернету доступними тарифами, швидким розвитком мережі 4G і високою якістю послуг. Нагадаємо, що відповідно до даних дослідження міжнародної компанії Ookla за 2018 рік та за другий і третій квартали 2019 року, середня швидкість мобільної передачі даних на девайсах із підтримкою 4G у мережі Київстар є найвищою в Україні.

За період з 2015 року по червень 2019 року компанія Київстар інвестувала в будівництво мереж 3G і 4G зв’язку понад 25 мільярдів грн з урахуванням плати за ліцензії на нові технології  та  оренду радіочастот.

Довідка про Київстар:

Київстар – найбільший український оператор телекомунікацій, що надає послуги зв’язку та передачі даних на основі широкого спектру мобільних та фіксованих технологій, у тому числі зв’язку 3G та 4G для 26,2 млн абонентів. Акціонери Київстар – міжнародна Група VEON Ltd, офіс в Нідерландах. Акції Групи знаходяться в обігу на фондових біржах  NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам).

Київстар понад 20 років працює в Україні і є найбільшим платником податків до бюджету на телеком ринку, одним з найкращих роботодавців та соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: [email protected], www.kyivstar.ua.

Реклама