Черкаси з ароматом кави: у ЧДТУ стартував KavaFest (фото)

DSC02412

Сьогодні вже втретє Черкаський державний технологічний університет відкриває двері для кавоманів на Черкаському міському фестивалі «KavaFest».

DSC02422

DSC02320

DSC02344

DSC02311

На фестивалі беруть участь 10 кав’ярень міста. Розпочався фестиваль із битви баристів. Першим презентував свою роботу студент ЧДТУ та бариста кав’ярні «Kaffa» Валерій Василевський. Кожен із учасників має приготувати унікальний напій за авторською технологією. При цьому учасник має красиво описати процес приготування та сам напій. За творчим процесом спостерігають досвідчені у кавовій справі судді.

DSC02375

Тим часом у холі університету концепт-кухар мережі ресторанів «Reikartz» Жан-Луі Дюжер провів майстер-клас із приготування двох салатів «Амелі» і «Нісуаз» та холодної закуски «Багет Кануаз».

DSC02389

Жан-Луі живе та працює в Україні вже близько 15 років. Окрім французької володіє російською та українською мовами. Жан-Луі Кануаз розповів, що на фестивалі кави вперше і йому тут дуже подобається. Зізнався, що п’є багато кави та є таким собі кавовим наркоманом. Полюбляє негірке еспресо.

DSC02410

DSC02408

Також на фестивалі студенти спеціальності готельно-ресторанна справа взяли участь у конкурсі «Десерт до кави». Всього було представлено 6 страв. Студентки 3 курсу Анна та Ірина розповіли, що з допомогою викладачів вибирали креативні рецепти, здійснювали розробку десерту, зважаючи на смакові властивості, зовнішній вигляд та собівартість продукту.

DSC02333

DSC02441

Окрім цього, на фестивалі кави пригощали ароматним напоєм різні кав’ярні міста. Власник «Street Cafe» Олег Ковтунов провів майстер-клас з приготування кави на піску. Також всі бажаючі могли поспостерігати за іншими майстер-класами, наприклад, з декпажу та розпису кавою.

DSC02325

DSC02414

А народні майстри презентували свої роботи на кавову тематику і не тільки, а також кожен бажаючий міг скуштувати різні смаколики.

DSC02328

DSC02429

DSC02386

DSC02426

DSC02343

DSC02348

DSC02379

- Коли ми започатковували цей фестиваль, на Черкащині не було такої культури споживання кави, яка є наразі. Кав’ярні третьої хвилі лише з’являлися. Переможці битви баристів на попередніх фестивалях кави вже відкривають власні кав’ярні. У наступному році ми плануємо зробити Кавафест ще яскравішим, і сподіваємось, що згодом він переросте у фестиваль вуличної їжі, як це було у Львові та Києві, – розповіла співорганізатор фестивалю Ганна Чепурда.

Фестиваль кави цього року проходитиме два дні. Завтра відбудеться фінал битви баристів, тоді й будуть оголошені переможці та визначено кращу кав’ярню міста. Також завтра відбудуться цікаві майстер-класи.

Loading...
Loading...

Можливо Вас зацікавить