Директорку черкаського кінотеатру, яку підозрюють у хабарництві, відсторонили від посади
За графіком: в ОВА розповіли про відновлення будинку в Умані
Подружжя росіян, яке майже два роки перебували на Черкащині, повернуть додому
У Корсунській лікарні оновили реанімаційне відділення
На Черкащині є влучання по об’єкту енергоінфраструктури, — Табурець
Ігор Табурець відзначив нацгвардійців за службу (ФОТО)
Кілька “шахедів” знищили в небі над Черкащиною
Українські воїни за добу ліквідували 780 окупантів
У Черкасах водій з ознаками спʼяніння скоїв ДТП (ФОТО)
Двом канівчанам, які розкладали “закладки” у Золотоноші, повідомили про підозру
28-річний черкащанин збував психотропи, а в його домі правоохоронці знайшли вибухову речовину
“Інноватика в освіті – 2024”: у Черкасах провели форум для освітян (ФОТО)
Виявили на березі одяг: у Черкасах на Дніпрі шукають людину (ВІДЕО)
- Видання Вичерпно
- Новини
- Відсутність маркування та працівники без медогляду: на Черкащині виявлено порушення у закладах швидкого харчування
Відсутність маркування та працівники без медогляду: на Черкащині виявлено порушення у закладах швидкого харчування
в Новини
З метою профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням страв вуличної їжі, в Смілі було проведено сым комісійних обстеженнях закладів громадського харчування з виготовлення та реалізації вуличної їжі, пише “Сміла”.
За результатами проведених комісійних обстежень щодо умов виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування (шаурми, пиріжків, хот-догів, чаю, кави, тощо), виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства, що свідчить про серйозну загрозу здоров’ю та життю людей, які споживають реалізовану продукцію:
- Власниками закладів не проведено реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів.
- До роботи з харчовими продуктами допускаються особи, у яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання.
- Відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування.
- Не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні закладів.
- Не проводиться контроль температурного режиму в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів.
- Певна частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою.
- Працівники в переважній більшості не забезпечені дезінфекційними засобами.
- На синтетичні миючі засоби, які персонал усіх вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не пред’явлено документи, що підтверджують їх безпечність при застосуванні у закладах громадського харчування.
- Приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.
- Фізичними особами-підприємцями не представлені відповідні документи щодо здійснення утилізації або операцій з видалення харчових та інших відходів.
Реклама
Альона Ліщук
Переглянути всі пости
Альона Ліщук