Відсутність маркування та працівники без медогляду: на Черкащині виявлено порушення у закладах швидкого харчування

Відсутність маркування та працівники без медогляду: на Черкащині виявлено порушення у закладах швидкого харчування
besplatka_728_90_ukr

З метою профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних з вживанням страв вуличної їжі, в Смілі  було проведено сым комісійних обстеженнях закладів громадського харчування з виготовлення та реалізації вуличної їжі, пише «Сміла».

За результатами проведених комісійних обстежень щодо умов виготовлення та реалізації їжі швидкого приготування (шаурми, пиріжків, хот-догів, чаю, кави, тощо), виявлено ряд порушень вимог чинного законодавства, що свідчить про серйозну загрозу здоров’ю та життю людей, які споживають реалізовану продукцію:

  1. Власниками закладів не проведено реєстрацію оператора ринку з обігу харчових продуктів.
  2. До роботи з  харчовими продуктами допускаються особи, у яких відсутні дані щодо проходження періодичного медичного огляду та здачі заліку з гігієнічного навчання.
  3. Відсутня супровідна документація на харчову продукцію, яка використовується даними закладами громадського харчування.
  4. Не забезпечено маркування щодо призначення, дати виготовлення та кінцевого терміну реалізації на харчових продуктах, які зберігалися в холодильному та морозильному обладнанні закладів.
  5. Не проводиться контроль температурного режиму  в холодильно-морозильному обладнанні при зберіганні харчових продуктів.
  6. Певна частина кіосків вуличної їжі не обладнана гарячою проточною водою.
  7. Працівники в переважній більшості не забезпечені дезінфекційними засобами.
  8. На синтетичні миючі засоби, які персонал усіх вищевказаних закладів громадського харчування використовує в роботі, не пред’явлено документи, що підтверджують їх безпечність при застосуванні у закладах громадського харчування.
  9. Приміщення декількох кіосків утримуються в антисанітарному стані: поверхні виробничого обладнання, що контактують з харчовими продуктами своєчасно не прибираються та не дезінфікуються; приміщення загромаджені харчовим технологічним  обладнанням, устаткуванням, матеріалами та ін.
  10. Фізичними особами-підприємцями не представлені відповідні документи щодо здійснення утилізації або операцій з видалення харчових та інших відходів.

Можливо Вас зацікавить