Якість – візитна картка «Королівського борошна», — Олександр Коротков

Olexandr Korotkov. ISO 2005 (1)
престо 728_90_ранкова кава

«Українська мукомельна компанія» застосовує на виробництві найвищі стандарти якості продукції. Компанія завжди експортувала, експортує та експортуватиме продукцію найвищої якості. Успішне проходження чергової сертифікації згідно стандартів ISO 22000: 2005, найкраще тому підтвердження. Про це заявив очільник товариства Олександр Коротков, передає прес-служба підприємства.

Додамо, що сертифікація систем управління безпечністю харчових продуктів проводиться до відповідності даному стандарту. Однією з головних цілей розробки стандарту була гармонізація великої кількості міжнародних документів в області безпеки харчової продукції. Стандарт ISO 22000 містить у собі принципи HACCP.

Довідково: слово HACCP абревіатура від англійського «Аналіз ризиків і критичні точки контролю» Hazard Analysis and Critical Control Points. В Україні відповідний національний стандарт був прийнятий в 2007 році і називається ДСТУ ISO 22000: 2007 «Система управління безпечністю харчових продуктів».

- Наша компанія постійно експортує борошномельну продукцію практично по всіх куточках світу. Тому чергова успішна сертифікація виробництва за найвищими міжнародними стандартами для нас, звичайно, справа відповідальна, але цілком буденна. Сьогодні ми готові запропонувати таку продукцію, якість якої, цілком задовольнить найвибагливішого кінцевого споживача. Інакше, в сучасних умовах ринку, про конкурентоспроможність підприємства мови бути не може, — констатував Олександр Коротков.

Сертифікацію проводила «Limited Liability Company» — компанія, яка є одним зі світових лідерів із незалежної сертифікації, йдеться в повідомленні прес-служби «Української мукомельної компанії». Роботи тривали протягом березня-квітня поточного року. Найближчими днями представники компанії «Limited Liability Company» проведуть урочисте вручення сертифікатів ISO 22000: 2005 — «Food safety management systems — Requirements for any organization in the food chain» — Система менеджменту безпеки харчових продуктів, керівництву підприємства. Зауважимо, що вимоги до організацій, які беруть участь в ланцюзі створення харчових продуктів, дуже високі.

Довідково: у 2005 році міжнародна організація з сертифікації ISO затвердила стандарт ISO 22000. Він призначений для всіх типів організацій в харчовому ланцюгу. Організації варіюються від виробників кормів, виробників сировини, виробників продуктів харчування, операторів транспортування і зберігання і субпідрядників для роздрібної торгівлі та громадського харчування разом з відповідними організаціями, такими, як виробники обладнання, пакувального матеріалу, миючих засобів, добавок і інгредієнтів. Стандарт ґрунтується на дотриманні вимог до виробництва, ретельному аналізі виробничих та інших процесів, з метою виявлення можливих небезпек харчової продукції, і встановленню конкретних дій для запобігання, усунення або зниження цих небезпек до прийнятного рівня.

- Впровадження таких стандартів — досить складний і відповідальний крок. Проте для успішної розбудови будь-якого підприємства, незалежно від сфери його діяльності, відповідність найвищим світовим стандартам стала необхідною умовою. Наявність у підприємства таких сертифікатів свідчить не лише про належну якість виробництва, але й про високий рівень відповідальності виробника перед клієнтами, — підсумував Олександр Коротков.

Довідково: впровадження системи управління безпекою харчових продуктів відповідно до вимог стандарту ISO 22000, дає підприємству наступні переваги: можливість сертифікації системи; на підприємстві впроваджена система управління, заснована на всесвітньо визнаних принципах; використання запобіжних заходів управління; можливість виходу підприємства на міжнародні ринки та переваги при участі в тендерах; підвищення довіри споживачів до вашої продукції, і, як наслідок, підвищення конкурентоспроможності продукції.

Сертифікація на відповідність вимогам ISO 22000 дозволяє розширити коло клієнтів і ділових партнерів. Існує помилкове уявлення про те, що стандарт ISO 22000 замінює стандарт ISO 9001. Низка вимог, наявних в ISO 9001, викладено також в ISO 22000, наприклад, управління документами, відповідальність керівництва та багато іншого.

У той же час, стандарти мають свої специфічні вимоги. ISO 22000 розширює успішний підхід системи менеджменту якості, який широко застосовується у всіх секторах, але сам по собі не вирішує проблеми харчової безпеки. На тих підприємствах, де вже впроваджена система менеджменту якості відповідно до вимог стандарту ISO 9001, розробка і впровадження системи за вимогами стандарту ISO 22000 може проходити більш ефективно. В результаті на підприємстві створюється більш ефективна інтегрована система менеджменту, система менеджменту якості і система менеджменту безпеки харчової продукції.

- Проходження сертифікації є добровільним, і має на меті показати здатність відповідати міжнародним нормативним вимогам, ефективно організовувати свою роботу для задоволення потреб замовника, — прокоментував пан Коротков.

Loading...
Loading...

Можливо Вас зацікавить