Сергій Рубан бачить майбутнього мера Черкас лідером-візіонером

Сергій Рубан бачить майбутнього мера Черкас лідером-візіонером
в Новини, Політика

Керівник секретаріату Черкаської територіальної організації партії “Блок Петра Порошенка “СОЛІДАРНІСТЬ” Сергій Рубан  вже третій місяць навчається в “Школі Мерів” при Києво-Могилянській Бізнес-школі. В студії інтернет-видання “ВиЧЕрпно” він розповів про особливості проекту “Школа Мерів”, його завдання, мету своєї участі в ньому, певні результати навчання, наймолодшу черкаську команду і майбутнє стажування після закінчення школи. 

Взагалі, “Школа Мерів” Києво-Могилянської Бізнес-Школи – це сертифікована середньодострокова освітня програма, метою якої є підготовка майбутніх мерів та їхніх команд для українських міст. Цьогоріч учасниками програми стали майже 50 майбутніх представників міської влади, що представляють 13 команд з 12-ти міст. Серед них – наймолодша команда з Черкас. Вона складається з 4-х осіб, до якої увійшли Надія Суха, Любов Полішкевич, Олександр Оськін та Сергій Рубан. Лідер команди міста Черкаси є Сергій Рубан.

– В суспільстві склався такий стереотип, що міський голова, в першу чергу, повинен бути господарником. Але мер-господарник максимум, що може зробити – це зберегти місто в тому стані в якому воно є. Не більше. А ідея “Школи Мерів” полягає в тому, що міський голова – це системний лідер-візіонер, який бачить візію розвитку міста та має чітку стратегію. А на такі напрямки роботи як дороги, каналізації, мер повинен наймати ефективних менеджерів, які будуть вирішувати проблеми тої чи іншої сфери. Мер не може бути начальником каналізації. Завдання міського голови створювати публічні простори, які дають комфорт і бажання проживати саме в цьому місті, – поділився Сергій вже набутими знаннями про роботу мера.

Щодо свої участі та результати навчання “порошенківець” з посмішкою сказав, що всьому свій час. А головне завдання проекту – це написати стратегію розвитку міста для того, щоб було з чим йти до громади.

– Як показують вибори, політики просто обіцяють. Передвиборча програма створюється, але повної стратегії, повного розвитку міста ми не бачимо. До речі, Черкаси були одним з перших міст, які намагалися писати стратегію. Шкода, що наразі ми не знаємо, куди ми рухаємося і яка наша кінцева мета, – зазначив Сергій Рубан.

Стажуватися випускники “Школи Мерів” будуть в Польщі. Рубан обіцяє, що перейнятий досвід розвитку польських міст черкаська команда буде втілювати і в нашому місті.

– Напевно стажуватися ми будемо в польському місті Катовіце, яке зараз трансформується і розвивається швидкими темпами.  Воно дуже схоже на Черкаси. Ми докладемо максимум зусиль, щоб підписати угоду про взаємну співпрацю між нашими містами, які, сподіваюся, незабаром стануть містами-побратимами, – каже Сергій.

Більше про навчання черкаської команди в “Школі Мерів”, електронне урядування, країни, де воно працює та запровадження нової патрульної поліції в Черкасах вже цього року і багато іншого читачі нашого сайту скоро зможуть дізнатися у випуску програми «Кава з ВиЧЕрпно». 

Дізнавайтеся найВиЧерпніші новини саме у нас!

Реклама