Якість харчування у дитсадках Черкас перевірятиме ревізійна комісія, – Араік Мкртчян (ВІДЕО)

Якість харчування у дитсадках Черкас перевірятиме ревізійна комісія, – Араік Мкртчян (ВІДЕО)
в Відео, Новини, Політика

З метою перевірки якості та кількості продуктів, які завозитимуть у дитячі садочки міста, у Черкасах створять ревізійну комісію. Про це в студії “ВиЧЕрпно” заявив депутат Черкаської міської ради Араік Мкртчян.

Наразі уже провели більшість тендерів на поставку продуктів харчування до дитячих садочків. По деяких із них відбувається дежавю – переможці вказують “смішні” ціни на товари, які вони, найімовірніше, не будуть возити. Араік Мкртчян ініціюватиме створення ревізійної комісії для перевірки якості харчування у садочках міста.

“Буде перевірятися постачання, якість та кількість товару, який завозитимуть в садки. У департаменті створять ревізійну комісію для таких перевірок. До неї мають входити представники батьківського комітету, освітяни, депутати, тобто компетентні люди”, – наголосив депутат.

Нагадаємо, цього тижня дитячі садочки міста Черкаси повертаються до харчування по перспективному меню. Сьогодні у ДНЗ міста переможець тендеру на постачання м’яса “Каштан плюс”  завіз яловичину. По сертифікату вона другого ґатунку, по накладній — вищого ґатунку. Складено акти про невідповідність продукції та її повернення.

Через конфліктні ситуації, які виникли у ході проведення тендерів на постачання продуктів харчування, у департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР працювати стає небезпечно, говорить Араік Мкртчян. Нагадаємо, 11 березня начальнику управління економічного розвитку, планування, звітності та обліку департаменту освіти ЧМР Богдану Бєлову в авто підкинули вибуховий пристрій, схожий на гранату Ф-1 із запалом. За вказаним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 ст.15 та ч.2.ст.115 Кримінального кодексу України.

“Там (у департаменті – ред.) завжди було небезпечно працювати, просто раніше виконували чиїсь забаганки, а зараз так не вийшло. Тому відбуваються такі попередження із бойовою гранатою. На щастя, вона не вибухнула. Та Бєлов тут реально ні до чого”, – зазначив Мкртчян.

Детальніше про це дивіться у нашому відео:

Реклама