Ерл Грей vs. Лапсанг Сушонг: битва характерів*

Ерл Грей vs. Лапсанг Сушонг: битва характерів*
в Новини

Думаючи про висококласний чай, уявляємо дивовижні китайські напої – такі, як Лапсанг Сушонг. Чи британський, про який кілька століть говорить континент – Earl Grey? Насправді саме британці познайомили Європу з обома цими чаями, і популяризували їх настільки, що вони перестали бути суто китайськими витворами. І про що ще ви досі не здогадувались, дегустуючи ці надзвичайні чаї?

Ерл Грей – бергамотове щастя

Додавати до якісного чорного чаю цитрус бергамот почали ще у 18 столітті. А за часів Британської імперії та правління королеви Вікторії чай Ерл Грей здобув ту популярність, яка зростає до сьогодні.

І все завдяки лорду Грею, який привіз китайський рецепт до британського королівського двору. Так Earl Grey – чай з бергамотом – став одним із класичних англійських напоїв.

А як щодо користі?

  • Теанін: крупнолистовий чорний Ерл Грей тонізує та допомагає прокинутись і зосередитись.
  • Поліфеноли та мінерали наповнюють організм енергією молодості та силою.
  • Бергамот, як і інші цитрусові, багатий на вітаміни, і допомагає як обміну речовин, так і імунітету.
  • Бадьористий унікальний аромат створює святкову атмосферу під час кожного чаювання, підіймає настрій, а отже – помітно підвищує якість життя.

Лапсанг Сушонг – підкопчена загадка

Саме підкопченим чаєм називають унікальний напій Лапсанг Сушонг. Він настільки самобутній, що здається, ніби він має власний характер і унікальну особистість, із якою так і хочеться завести розмову.

Найвідомішим його поціновувачем став Уїнстон Черчіль. Не дарма Лапсанг Сушонг називають «чоловічим чаєм», який за міцним смаком легко замінює елітний бренді чи віскі. А от за користю – точно їх перевершить. До того ж його також можна споживати із в’яленим м’ясом, чедером та гострими закусками.

Лапсанг Сушонг – чай із яскравим сосновим копченим ароматом. А його смак викликає асоціації ж паленою гумою, копченою рибою, сигарами та скипидаром. Спробувавши і закохавшись, ви вже не будете сприймати жоден напій із такими готовністю та чеканням, як Сушонг чай. До того ж при заварюванні він стає не шоколадно-чорним, а рубіново-багряним, схожим на витримане вино. Тут і можна пересвідчитись, що китайці не дарма називають свої чаї червоними.

Два насичених смаки, які неможливо ні з чим сплутати, стали улюбленцями чаєманів по всьому світу. На якому з них сьогодні зупинитесь ви?

*рекламний матеріал