
До Великодня в Черкасах прикрасять парки й сквери писанками

Опалювальний сезон у Черкасах продовжили

Суд зобов’язав облаштувати належним чином заказник «Мацькова гора» на Черкащині

У Дитячому парку Черкас відремонтують сцену

Небесне воїнство: на Донеччині загинув черкащанин

З питань забезпечення електропостачанням черкащани можуть звернутися в кол-центр Обленерго

Вимагали понад 40 тис. доларів: на Уманщині затримали двох злочинців

Черкащанки перемогли на Міжнародному конкурсі мистецтв

Черкаським правоохоронцям вручили відомчі відзнаки

Черкаські рятувальники провели протипожежні навчання в лісі

Мистецький проєкт Олександри Теліженко відкрився в Черкасах (ФОТО)

У черкащанки правоохоронці виявили пʼять пакетиків із наркотиками

Черкаські старшокласники напрацьовували стратегію повоєнної відбудови України й світу

В одному із сіл Канівщини відкрили аптечний пункт
- Новини
- До Великодня в Черкасах прикрасять парки й сквери писанками
Різноманітність страв та перелік заборонених продуктів: чим тепер годуватимуть дітей у школах

Із 10 січня черкаські школярі почали харчуватись за новим сезонним чотирьохтижневим меню, яке тривалий час розроблялось за новими нормами. Про це повідомляє заступниця міського голови Анастасія Чубіна.
Запровадження нової харчової формули означає:
- різноманітний раціон. Можливість обрати страви (Страва на вибір);
- популярні страви світової кухні;
- збалансоване та корисне харчування. Зменшено споживання хліба та врегульована калорійність страв;
- різноманітний вибір каш. Крім рисової, гречаної та вівсяної до меню додали булгур, пшоняну крупу, сочевицю та кускус;
- збільшена кількість фруктів, овочів та м’яса у раціоні;
Чим забороняється годувати дітей у школах:
- м’ясні та рибні продукти промислового і кулінарного виробництва, гриби;
- непастеризоване молоко та молочні продукти, виготовлені з непастеризованого молока;
- непастеризовані соки, газовані напої та кава;
- шкідливі продукти (особливо чипси, сухарики) із вмістом солі понад 0,12 г на 100 г готового продукту або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;
- також заборонено продавати кондитерські вироби та солодкі зернові продукти, вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати.
Звісно, вже пророблено багато роботи, щоб абсолютно змінити підходи та принципи харчування в школах.
– Ми розуміємо, що не кожній дитині сподобаються не солоні страви або не солодкі напої, тому щоб повноцінно впровадити нове меню, необхідно спільно з працівниками шкіл, батьками проводити роз’яснювальну роботу та прищеплювати школярам культуру здорового та корисного харчування. Крім того, ми розуміємо – оновлення матеріально-технічної бази та оснащення шкільних їдалень – це першочергова необхідність, адже щоб приготувати здорову та корисну їжу потрібне нове сучасне обладнання, – говорить Анастасія Чубіна.
