
У Черкасах попрощалися із загиблим на війні захисником

Уманчанин пропонував правоохоронцям хабар, його засуджено

Черкаські патрульні виявили чоловіка, який був у розшуку

До 15 років засуджено зрадника, який воював на боці рф та особисто звертався до кадирова (ФОТО)

Засуджено черкащанина, який торгував неіснуючою військовою амуніцією

Сьогодні на Тальнівщині попрощалися із загиблим Героєм

У Черкасах під час катання на велосипеді травмувався хлопчик

Минулої ночі в Черкасах виявили двох п’яних водіїв

Ілля Ковтун може стати найкращим спортсменом світу (ГОЛОСУВАННЯ)

Для майже 28 500 черкаських школярів сьогодні пролунав останній дзвоник

Аварійна ситуація: частина Черкас залишилася без світла

У Черкасах сталася потрійна ДТП (ФОТО)

У Черкасах затримали чоловіка, який організував збут наркотиків (ФОТО)

На Черкащині рятувальники ліквідували дві пожежі на відкритих територіях
- Новини
- У Черкасах попрощалися із загиблим на війні захисником
У Черкаському районі чоловік отруївся дикорослими грибами

У жителя села Будки Балаклеївської громади 25 квітня зареєстрували випадок отруєння дикорослими грибами.
Про це повідомили в пресслужбі ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб».
Відомо, що потерпілий 24 квітня, о 16-й годині, вживав удома гриби – відварені, смажені сморчки, які зібрав самостійно у лісі поблизу села.
Наступного ранку близько 6-ї години у потерпілого з’явилися ознаки отруєння – загальна слабкість, нудота, блювота, біль у животі, запаморочення. Чоловік звернувся до швидкої медичної допомоги, яка доставила його у КНП «Смілянська багатопрофільна лікарня ім. С. Бобринської», де наразі він перебуває на лікуванні. Стан потерпілого середньої важкості. Діагноз – отруєння грибами.
З метою недопущення отруєнь дикорослими грибами фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб настійно радять:
- відмовитися від споживання дикорослих грибів, замінивши їх грибами, вирощеними штучно, які підлягають контролю та продаються в торговельній мережі;
- не купуйте гриби на стихійних ринках;
- уважно оглядайте гриби: звертайте увагу на колір капелюшка, губки, ніжки;
- збирайте лише добре знайомі вам гриби. За найменшого сумніву одразу викиньте гриб, не залишайте його поряд з іншими;
- не беріть занадто молоді чи старі гриби — їх легко переплутати з отруйними;
- не збирайте гриби поблизу трас, промислових підприємств, забруднених територій: гриби всотують у себе широкий спектр отруйних речовин, зокрема важкі метали;
- не збирайте гриби в посушливу погоду: в цей час гриб пересихає, віддавши воду і збільшивши концентрацію токсинів;
- не куштуйте сирі гриби;
- вдома ще раз ретельно перевірте гриби: всі сумнівні треба викинути;
- готуйте гриби протягом першої доби після збирання;
- варіть гриби не менше трьох разів, щоразу в свіжій підсоленій воді не менше 30 хв.;
- зберігайте страви з грибами в холодильнику в емальованому посуді не більше доби.
