У Корсунському лісництві вирощують лимони Мейєра (ФОТО)

У Корсунському лісництві вирощують лимони Мейєра (ФОТО)
в Новини

Уже більше тридцяти років природний гібрид помело, мандарину і цитрону вирощуються у теплиці при Корсунь-Шевченківському лісгоспі. Щороку деревця лимона Мейєра квітують та плодоносять, адже забезпечені необхідним доглядом та умовами – стабільною вологістю та підвищеною температурою, характерними для тропічного клімату.

Про це повідомляє пресслужба Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Плоди досягають стиглості саме взимку. Характерним для цього сорту є підвищений вміст цукру, тому плоди солодші, ніж інші лимони. Високі показники аскорбінової та лимонної кислоти, вітамін А, вітаміни групи В, пектини, солі калію та міді роблять його цінним продуктом у традиційній та народній медицині.

Чай із лимоном захищає організм від вірусних, простудних захворювань, підвищує імунітет, заповнює нестачу вітамінів. Також цедру, м’якоть лимона застосовують у косметологічних цілях.

Для продажу на підприємстві завжди є в наявності укорінені живці та навіть підрощені рослини. Деревце лимона Мейєра досягає невеликого розміру та дуже декоративне, тому може вирощуватися навіть всередині приміщення. А якщо врахувати, що рослина самозапильна та має здатність плодоносити круглий рік – отримуємо прекрасну корисну перспективу кімнатним рослинам.