В області кожен четвертий об’єкт порушує протиепідемічні заходи

В області кожен четвертий об’єкт порушує протиепідемічні заходи
в Новини

Держпродспоживслужба Черкащини продовжує проводити систематичні щоденні перевірки соціально важливих об’єктів щодо дотримання санітарного законодавства та встановлених протиепідемічних обмежувальних заходів у зв’язку з пандемією коронавірусної інфекції COVID-19. Упродовж лютого фахівці служби провели 1104 перевірки, склали 99 протоколів про порушення санітарного законодавства, керівникам суб’єктів господарювання направлено 281 припис, пропозицію щодо усунення виявлених порушень.

Зокрема перевірено:

  • закладів продовольчої торгівлі – 474, у 170 з них були виявлені порушення, складено 63 протоколи про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 152 приписи, пропозиції щодо усунення виявлених порушень;
  • закладів непродовольчої торгівлі – 249, у 61 з них були виявлені порушення, складено 16 протоколів про адмінправопорушення, керівникам направлено 57 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;
  • закладів громадського харчування – 114, у 43 з них були виявлені порушення, складено 11 протоколів про порушення санітарного законодавства, керівникам направлено 40 приписів, пропозиції щодо усунення виявлених порушень;
  • агропродовольчих ринків – 76, у 6 з них були виявлені порушення, складено 1 протокол про адмінправопорушення, керівникам направлено 6 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;
  • перукарень та салонів краси – 42, у 6 з них виявлені порушення, складено 2 протоколи про адмінправопорушення, керівникам направлено 5 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень;
  • закладів освіти – 149, у 22 з них були виявлені порушення, складено 6 протоколів про адмінправопорушення, керівникам направлено 20 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень.

Серед найбільш характерних порушень протиепідемічних вимог на перевірених об’єктах є недотримання режиму вологого прибирання та дезінфекції громадських приміщень, не проведення щоденного температурного скринінгу працівників, відсутність антисептиків та паперових рушників у санвузлах, потреба у додатковому оновлені відповідного маркування для перебування в черзі з дотриманням дистанції між відвідувачами, порушення щодо збору використаних засобів індивідуального захисту з подальшою утилізацією та ін.

Нагадаємо, карантин в Україні продовжено до 30 квітня 2021 року,із 24 лютого 2021 року на території держави встановлено “жовтий” рівень епідемічної небезпеки.

Про це інформує Держпродспоживслужба у Черкаській області