Кілька “шахедів” знищили в небі над Черкащиною
Українські воїни за добу ліквідували 780 окупантів
У Черкасах водій з ознаками спʼяніння скоїв ДТП (ФОТО)
Двом канівчанам, які розкладали “закладки” у Золотоноші, повідомили про підозру
28-річний черкащанин збував психотропи, а в його домі правоохоронці знайшли вибухову речовину
“Інноватика в освіті – 2024”: у Черкасах провели форум для освітян (ФОТО)
Виявили на березі одяг: у Черкасах на Дніпрі шукають людину (ВІДЕО)
Протягом минулої доби на Черкащині сталися майже десять надзвичайних ситуацій
Черкаських піротехніків підсилили індивідуальними наборами (ФОТО)
Смілянам, які втратили будинки через ракетний удар рф, виплатять по два млн грн
На Христинівщині розшукують чоловіка
Черкащан попереджають про посилення вітру
Черкаський тролейбус рекламуватиме ломбард
- Видання Вичерпно
- Новини
- Встановлено причини спалаху ротавірусу в черкаському дитсадочку, винних покарали
Встановлено причини спалаху ротавірусу в черкаському дитсадочку, винних покарали
У Черкасах провели перевірку в дитячому садочку №65 та встановили причини спалаху ротавірусу. Наразі спалах ліквідовано. Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Черкаській області.
Нагадаємо, нещодавно трьох вихованців цього дитячого садочка госпіталізували із гострою кишковою інфекцією. У них виявили ротавірус.
Джерелом збудника інфекції стали діти з ясельної групи № 1. Із них 3 хворих та 6 – контактних. За результатами вірусологічних досліджень, у них виділено антиген ротавірусу. Шлях передачі збудника – контактно-побутовий. Зараження відбулося через забруднені ротавірусом поверхні та предмети загального користування у приміщеннях групи, через руки дітей.
Основна причина спалаху – неналежний контроль персоналу за дотриманням вихованцями дошкільного навчального закладу правил особистої гігієни, порушення санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог.
За результатами перевірки було виявлено ряд порушень санітарного законодавства, зокрема:
- порушення температурного режиму при зберіганні харчових продуктів,
- неналежне маркування кухонного посуду,
- відсутність відповідних супроводжувальних документів щодо якості та безпеки на окремі харчові продукти та ін.
У ході розслідування, для проведення лабораторних досліджень було відібрано зразки харчових продуктів, питної води, гігієнічних змивів на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору з об’єктів навколишнього середовища. За результатами цих досліджень, одна проба готової страви не відповідала гігієнічним нормативам за мікробіологічними показниками.
У зв’язку з виявленими порушеннями завідувачка та кухар закладу притягнуті до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.