Як черкащанам обрати морозильну камеру: 7 критеріїв вибору

в Новини

Сезон фруктів, ягід та домашньої городини на Черкащині у розпалі, а значить, саме час придбати морозильну камеру. Без морозилки зберігати урожай можна у консервованому вигляді. Однак, консервування негативно впливає на поживну цінність їжі, а також забирає багато часу. До того ж доводиться витрачати кошти на банки, кришки, природний газ або електроенергію (залежно від типу кухонної плити). Заморожувати — легше. 

Щоб зберігання продуктів було зручним і безпечним, важливо відповідально підходити до вибору морозильного агрегата. Треба розуміти, які саме критерії можуть вплинути на експлуатацію.

Виробник

Бренд варто обирати з урахуванням його репутації. Компанії з позитивним іміджем ретельніше ставляться до якості власних розробок. Від перевірених виробників сміливо можна купувати навіть бюджетні моделі. Наприклад, доступна у онлайн-магазині https://www.moyo.ua/bt/kbt/morozilniki/zanussi/ морозильна камера Zanussi обійдеться дешево, а працюватиме — якісно і без збоїв.

Ще один приклад збалансованої ціни та якості — представлена за посиланням  https://www.moyo.ua/bt/kbt/morozilniki/electrolux морозильна камера Electrolux. Широкий вибір рішень для економних користувачів пропонують фірми Ardesto, Snaige, Indesit.

Орієнтація камери

Морозилки ділять на горизонтальні й вертикальні. Їх називають скринями та шафами, відповідно.

  • Перші підходять для просторих приміщень, оскільки у них — широкий і габаритний корпус.
  • Другі — вузькі та високі, тому оптимальні для маленьких кухонь. Їх зручно використовувати на дачах або у квартирах-студіях.

Загальний об’єм

Морозиво, лід для коктейлів та напівфабрикати у невеликих кількостях можна зберігати на полицях мініатюрної морозилки.

Об’єму 50-100 літрів зазвичай цілком достатньо.

Золота середина — модель на 150-200 літрів. В ній знайдеться місце також для сезонних заготівель, і для продуктів першої необхідності (наприклад, м’яса або риби).

«Сімейний» варіант — морозилка на 250-300 літрів. Вона найкраще підходить для запасів продуктів на 6-12 місяців.

Кількість відділень

У найпростіших моделей всього одне відділення. І це зручно, якщо потрібно зберігати продукти зі схожими властивостями.

Якщо ж припаси — з різних категорій, краще обрати морозильну камеру з кількома перегородками або окремими полицями/ящиками.

Система розморожування

Найзручніші — морозилки з Ноу Фрост. На їхніх внутрішніх стінках не з’являється іній і паморозь, тому заморожування здійснюється у незмінно стабільних умовах. Розморожувати такі моделі вручну не потрібно — вбудована система автоматично відводить зайву вологу через випарник.

Енергоефективність

Найдешевше обходиться експлуатація морозилок, які належать до найекономніших класів енергоефективності А ++, А +, А.

Моделі класу B і C вважаються застарілими, оскільки витрачають забагато електроенергії.

Особливості керування

Перевага «механіки» — надійність, довговічність та зрозумілість. Здійснювати налаштування за допомогою поворотних перемикачів та тумблерів легко та зручно.

Головний плюс «електроніки» — точність та можливість контролю розширених параметрів функціонування.

Ще один важливий критерій — кліматичний клас. Оскільки клімат міста Черкаси та регіону помірно-континентальний, мешканцям варто обирати морозилки нормального (SN) класу. Вони коректно працюють, якщо температура навколишнього середовища варіюється у діапазоні від 10 до 32°C.

*іміджева інформація

KAYLAS_BC

Можливо Вас зацікавить

Новини
На Черкащині вперше провели трансплантацію серця
Новини
Припустився прикрої помилки: Куліш не зміг вибороти олімпійську медаль
Новини
Через Черкащину проляже маршрут надмарафону до Дня Незалежності